Домашен безглутенов хляб

08/12/2017
"Вкусна грижа за здравето "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 257
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме оризовото брашно и оформяме кладенче. Добавят се царевично брашно, смляно ленено семе, олио, сол и яйцето.

В киселото мляко се разбърква содата да шупне и сипваме в средата. Разбърква се добре с вилица, загребваме и от брашното и бъркаме, докато се получи гъста каша, подобна на качамак.

В малка правоъгълна тавичка върху хартия за печене сипваме гъстата смес с лъжица и отгоре заравняваме. С нож се правят няколко разреза и поръсваме с ронена чубрица.

Печем в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, около 25 -30 минути е готово. Изважда се и когато леко се охлади, начупваме на парченца по разрезите.

Хапваме с шарена сол, домат и сирене или по избор. Хлябът е мек, ароматен, здравословен и уникално вкусен. Поне знаем какво ядем!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар