Начин на приготвяне
В купа сипваме оризовото брашно и оформяме кладенче. Добавят се царевично брашно, смляно ленено семе, олио, сол и яйцето.
В киселото мляко се разбърква содата да шупне и сипваме в средата. Разбърква се добре с вилица, загребваме и от брашното и бъркаме, докато се получи гъста каша, подобна на качамак.
В малка правоъгълна тавичка върху хартия за печене сипваме гъстата смес с лъжица и отгоре заравняваме. С нож се правят няколко разреза и поръсваме с ронена чубрица.
Печем плоския хляб в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, около 25 -30 минути е готово. Изважда се и когато леко се охлади, начупваме на парченца по разрезите.
Хапваме с шарена сол, домат и сирене или по избор. Хлябът е мек, ароматен, здравословен и уникално вкусен. Поне знаем какво ядем!
Домашният безглутенов хляб е много вкусен.