Бърканица с яйца със саздърма

08/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру217084877817
"Бързо хапване, които дори пълен новак в кухнята ще спретне за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 080
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • праз - 1 стрък
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • саздърма - 200 г
  • сол - 2 щипки на праза
  • черен пипер
  • кимион - 2 щипки
  • къри - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се средно голям стрък праз и се нарязва на полумесеци. Саздърмата се нарязва на кубчета, яйцата се разбиват в купа и започваме.

В тиган се загрява олио, запържва се нарязан праз с две щипки сол да омекне. Добавят се нарязаните кубчета саздърма, за да се запържат и те и накрая сипваме разбити яйца.

С дървена лъжица се бъркат, докато се сгъсти сместа. Поръсваме с млян черен пипер, кимион и къри. Сервираме с чаша вино. Лесно и много вкусно, идеално за бърза вечеря или обяд!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар