Коледни джинджифилово-канелени сладки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
173
75
4
2
09/12/2017
"Дайте воля на таланта и въображението си и пригответе най-вкусните и красиви Коледни джинджифилово-канелени сладки "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 698
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разбиваме със захарта. Едно по едно добавяме яйцата.

Сухите съставки, които предварително сме смесили добре в отделен съд, добавяме постепенно към сместа от захар масло и яйца и разбъркваме с дървена лъжица или шпатула. Омесваме на ръка.

Полученото тесто оставяме в хладилник поне за един час, за да стегне. За по-лесна обработка го разделяме на няколко части.

Така можем да извадим от хладилника само толкова тесто, колкото е необходимо за момента.

Разточваме тестото на кора и изрязваме формички по желание.

Печем на 180 градуса до златисто.

Охладените сладки декорираме по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар