Начин на приготвяне
Разбиваме маслото и жълтъка в купичка. С него ще намажем закуските накрая.
Нужни са ни кренвирши, тънки колкото кутре приблизително. Режим ги през средата, за да станат на поливки и с общ брой 20.
Разгъваме си бутертестото и го режем на дълги тънки ленти с къдраво ножче по дължина. Всички ленти трябва да са с еднаква големина.
Взимаме едно тънко половин кренвиршче и навиваме около него лентата бутер тесто плътно, така че да го облече един вид. Притискаме тестото с ръце.
Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги намазваме с разбития жълтък и масло с четка.
Поръсваме със семена обилно.
Да ви е сладко!
Хапваме още топли!
Коментари