Домашен хляб с лимец

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач183483552
15/12/2017
"Хляб от магазина не купуваме, защото знаем как да приготвим вкусен и полезен домашен хляб с лимец "
Приготвяне70 мин.
Готвене40 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 684
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 4 ч.ч. пшенично
  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • мая за хляб - ½ кубче (около 21 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • растително масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 1 ч.ч. топла вода заедно със захарта. Оставя се да шупне. С намаслени ръце се омесва полутвърдо тесто.

Поставя се в незалепваща форма за хляб, завива се със стреч фолио и се оставя да втаса 40–50 минути на топло.

Правят се няколко разреза с остър нож и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30–35 мин. Като се извади се напръсква с вода и се завива с кърпа „да отиде на нивата„ за около ½ час.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар