Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с ориз, гъби и заливка

Дроб сарма с ориз, гъби и заливка

Дроб сарма с ориз, гъби и заливка
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето, дори ида сте вегетарианец, пак може да се насладите на вкусна дроб сарма - вижте как"

Необходими Продукти

  • печурки - 1 кг
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • за заливката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте печурките и ги нарежете на лентички. Нарежете лука на дребно.

Загрейте олиото и добавете лука, гъбите и малко вода. Задушавайте около 10 минути и добавете ориза, червения и черния пипер, ситно нарязан магданоз и джоджена.

Налейте 1 ч.ч. топла вода и задушете отново, за още 10 минути.

След това изсипете ястието в тава и го сложете да се запече леко в загрята фурна на 200 градуса.

Разбийте яйцата с киселото мляко и щипка сол, и с получената смес залейте дроб сармата.

Върнете пак във фурната и печете до зачервяване.

Дроб сармата с ориз, гъби и заливка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно и красиво изг
лежда. Интерисува ме заливката как с какво се приготвя за да е висока
17.03.2022 08:58