Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик с лимецово брашно

Тутманик с лимецово брашно

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Тутманик с лимецово брашно4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Здравесловен тутманик замесете и всички вкъщи ще са доволни"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 70 г от лимец
  • олио - 2 ч.л.
  • сирене - 115 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Споменатите по-горе продукти се разбъркват добре в голяма купа и сместа се оставя да почине за половин час. В малка тава сложете хартия за печене и изсипете сместа.

Тутманикът се пече на 220 градуса до готовност. Не очаквайте да стане пухкав, тъй като няма набухватели, а и лимецовото брашно е по-различно от бялото.

Готовия тутманик разделете на няколко парчета (3 или 6) и хапвайте по едно-две заедно с друга храна.

Бележка: Когато обичате да похапвате тестени изделия, но ви се струват прекалено тежки, можете да опитате с подобни на този тутманик вкусотии. Рецептата е базирана по Зоната, което е балансиран начин на хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: