Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, добавете разтопеното масло, меда и разтворената (шупнала) сода в оцета, разбъркайте.
Отделно смесете пресятото брашно и канелата, прибавете към яйчената смес на етапи при непрекъснато бъркане. Накрая замесете и оформете тесто.
С намаслени ръце с олио, оформете топчета, подредете ги в тава, постлана с хартия за печене, като ги приплесквате на по-тънко като питчици. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.
Още горещи издълбавате меденките откъм плоската страна и запазете трохите. Затоплете прясното мляко и добавете мекото масло в него, нарязано но малки кубчета, прибавете трохите и орехите, разбъркайте до получаването на еднороден крем. Напълнете меденките с крема и ги слепете по две.
Направете си глазурата, като разтопите шоколада с маслото. Слепените меденки, потапяйте до половината в шоколадова глазура.
Ако желаете, можете да оставите така, но можете да поръсите и с по 1 щипка смлени орехи. С всеки изминал ден, меденките стават все по-вкусни и меки, съхранявани в кутия.
Празничните меденки с орехов крем са чудни.