Празнични меденки с орехов крем

Мария СимоваМария СимоваГуру115958108914
24/12/2017
"Вкусно допълнение за всеки празник - ароматни меденки с вкусен орехов крем "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 758
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете разтопеното масло, меда и разтворената (шупнала) сода в оцета, разбъркайте. Отделно смесете пресятото брашно и канелата, прибавете към яйчената смес на етапи при непрекъснато бъркане. Накрая замесете и оформете тесто.

С намаслени ръце с олио, оформете топчета, подредете ги в тава, постлана с хартия за печене, като ги приплесквате на по-тънко като питчици. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

Още горещи издълбавате меденките откъм плоската страна и запазете трохите. Затоплете прясното мляко и добавете мекото масло в него, нарязано но малки кубчета, прибавете трохите и орехите, разбъркайте до получаването на еднороден крем. Напълнете меденките с крема и ги слепете по две.

Направете си глазурата, като разтопите шоколада с маслото. Слепените меденки, потапяйте до половината в шоколадова глазура.

Ако желаете, можете да оставите така, но можете да поръсите и с по 1 щипка смлени орехи. С всеки изминал ден, меденките стават все по-вкусни и меки, съхранявани в кутия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар