Слепени сладки с орехи

РосицаРосица
Чирак
61729
Слепени сладки с орехи
Снимка: Росица
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Слепваш и хапва, слепваш и хапваш - запомнихте ли технологията?"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • маргарин - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. фино смлени
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и млякото се разбъркват, добавят се останалите продукти. Бърка се до получаване на бисквитено тесто.

Разточва се на кора и се реже с формички с три различни големини.

Сладките се пекат до зачервяване в загрята фурна. Слепват се с мармалад или течен шоколад.

По желание се украсяват с разбит белтък. Могат да се оцветят и със сладкарска боя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: