Постен червен боб за Бъдни вечер

24/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10075123542
"Няма как, приберете пържолите и елате да видите как се приготвя Постен червен боб да Бъдни вечер "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 184
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • червен боб - 425 г от консерва
  • лук - 1 глава, червен
  • лук - 2 стръка, пресен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 стръка
  • чушки - 1 бр. голяма, червена
  • магданоз - 3 с.л. пресен, накълцан
  • джоджен - 2 с.л. или на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • захар - 1 с.л.
  • доматено пюре - 100 мл
  • червен пипер - 1 к.л.
  • лют пипер - на вкус, люспи
  • олио - около 100 мл
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте зеленчуците без чесъна и ги задушете до готовност в олиото, слагайки две щипки сол.

2. Добавете доматеното пюре, захарта, ситно настъргания чесън и червениятпипер и гответе на умерен до слаб огън около 7-8 минути.

3. Отцедете боба от течността в консервата или буркана и го сложете при готовото софрито заедно с 200 мл. вода. Този фасул трябва да остане гъстичък, но ако предпочитате чорбичка си сложете повече вода.

4. Добавете подправките и гответе за кратко до леко извиране на водичката.

Забележка: Червеният боб може да си сварите и сами, ако нямате от консерва.

Накиснете го във вода за една нощ, после отцедете и налейте нова. Докато варите не добавяйте сол.

Красива празнична вечер! подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар