Питка Коледен венец

25/12/2017
"Не закачвайте коледния венец на стената, а го сложете в центъра на трапезата, защото там му е мястото"
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 400
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в хладката вода с 1 лъжица захар и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавят се останалите продукти, замесва се тесто.

Оставяме да втаса 40 минути на топло. Разделя се на 4 части. Всяка се разточва на кръгла кора, намазва се с олио и поръсваме със смес от канела и кафява захар.

Така се нареждат трите кори една върху друга намазани и поръсени с канелена захар. Последната кора не се намазва.

С нож се нарязват на 8 триъгълника, в средата на всеки се прави разрез и връхчето се промушва и изтегля - оформят се листата.

В голямата тава намазана с олио се нареждат листата като венец. Оставя се за 15 минути, намазва се с разбит жълтък с олио и малко прясно мляко.

Поръсваме сусам и печем в загрята фурна на 170-180 градуса около 35 минути. Изважда се покриваме с кърпа. Поднесете на празничната трапеза със запалена свещичка. Бог се роди - Честита Коледа!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар