Постни чушки, пълнени с картофи и гъби

25/12/2017
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7135971
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо892
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семената и се измиват добре, подсушават се и се посоляват отвътре. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в половината от олиото за четири- пет минути.

Към позапържения лук се добавят нарязаните гъби, разбъркват се и се захлупват с капак. През това време картофите се измиват, обелват и настъргват на ренде.

Когато гъбите поомекнат се добавят картофите, разбърква се, посолява се и се подправя с подправките. Разбърква се отново и се отнема от огъня.

Чушките се напълват със сместа, нареждат се в дълбока и по-тясна тавичка, за да стоят изправени, налива се бульона, който трябва да стига до средата на чушките и се поливат с останалото олио.

Пекат се на 180-190 градуса до готовност за около 30- 40 минути. Чушките могат и да се сварят в тенджерка под капак на бавен огън.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар