Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с праз и кисело зеле на фурна

Свински ребра с праз и кисело зеле на фурна

Свински ребра с праз и кисело зеле на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Сега разбрахте ли, защо сложихме две допълнителни зелки в бидона - защото не можем да спрем да хапваме свински ребра с праз и кисело зеле на фурна"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 600 г
  • олио - 2 с.л.
  • мас - 1 - 2 с.л.
  • кисело зеле - 1 средна глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • праз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се нарязват на парчета. Загрява се в тенджера олио и мас, запържваме ребрата до зачервяване и изваждаме в чиния.

В същата мазнина се задушава нарязан праз, добавя се нарязано кисело зеле. След 2-3 минути сипваме червения пипер и наливаме вода, малко под зелето.

Добавят се подправките, разбърква се и прехвърляме в тавичка.

Отгоре се нареждат ребрата, дафинов лист, черен пипер и щипка-две кимион.

Печем под фолио на загрята фурна на 190 градуса до готовност на гозбата. Накрая фолио се сваля, за да се запече зелето. Сервираме горещо. Добър апетит!

Свинските ребра с праз и кисело зеле на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: