Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито в купа. На едното яйце отделяме жълтъка.
Жълтъка го разбиваме с вилица с 2-3 с.л прясно мляко и го оставяме настрана - ще го използваме за намазване на хлебчетата.
Правим си кладенче по средата на брашното и в средата слагаме 1 яйце и 1 белтък.
Прибавяме олиото, солта и захарта. В киселото мляко добавяме бакпулвера и разбъркваме. Слагаме го при брашното.
Натрошаваме на ситно сиренето, а шунката нарязваме на дребно. Разбъркваме с ръка всичко. Хубаво позамесваме да се получи гъста смес. Оформяме я като топка.
От нея откъсваме топки колкото големи кюфтета. Нареждаме в тава, покрита с хартия, на разстояние едно от друго. Мажем със смес от жълтък и прясно мляко.
Поръсваме със сусам. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Вкусни хлебчета с апетитна кора. Да ви е сладко!
Хлебчетата с шунка и сирене са готови.