Питка с паричка в тенджера

Натали ТиховаНатали ТиховаЧирак1412311
30/12/2017
"Пухкава, по-пухкава, най-пухкавата питка с паричка се прави в тенджера, не знаехте ли?"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 071
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • сухa мая - 1 пакетче от 11 г
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • топла вода - 100 мл
  • краве масло - 125 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно за баница - около 1 кг /София мел/ за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме топлото мляко, солта, захарта и маята, добавяме 2 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме да се активира маята за 5-10 мин.

Разтопяваме маслото в микровълновата и го добавяме към пресятото брашно. Добавяме маята и омесваме меко тесто, което оформяме по желание на питка.

Слагаме си паричката в една от топките или както сме оформили, я пъхаме произволно.

Питката може да се приготви за Коледа, Нова Година или когато си решите за друг повод.

Печем я в подмазнена тенджера на 150-180 градуса до зачервяване.

След като извадите готовата питка, намажете я с масло отгоре.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Чудесна!
1
0