Начин на приготвяне
Накиснете измития зрял фасул за едно денонощие в подсолена вода.
На следващият ден изплакнете и сварете до омекване.
W дълбок титан запържете в олиото нарязания на ситно лук, брашното, червения пипер и накрая добавете разреденото с малко вода доматено пюре.
След като се посгъсти, добавете сварения и отцедения от водата фасул, нарязаните на ситно кисели краставички и червени печени чушки, лютата чушка и подправки на вкус.
При необходимост добавете малко топла вода или зеленчуков бульон.
Задушете за кратко и прехвърлете ястието в тавичка.
Печете на умерена фурна - около 180 градуса, до получаването на апетитна коричка.
Сервирайте печения боб на фурна украсен с много магданоз и гарниран с маслини.
Коментари