Начин на приготвяне
Чукнете яйцата и отделете белтъците от жълтъците. Прибавете 1 ч.ч. захар към белтъците и ги разбийте на гъст сняг.
Добавете 1/2 ч.ч. захар към жълтъците и разбийте и тях.
Внимателно съединете яйчените смеси и добавете пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркайте отдолу нагоре сместа и я изсипете в тавичка с подвижен ринг, на дъното на която сте поставили хартия за печене.
Изпечете блата в загрята фурна до 180 градуса до готовност.
Охладете блата и отделете хартията. Разрежете блата хоризонтално през средата, за да се получат два.
Сварете сироп с 1/2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода. Сиропирайте блатовете.
Разтворете желатина в студена вода, за да набъбне, и го разтопете на водна баня.
Прибавете го към заквесената сметана заедно с пудрата захар и разбийте с миксер до хомогенизирането на сместа.
Намажете блатовете с крем, сложете посредата плодове и топинг и оформете тортата.
Отгоре завършете с отново с плодове и топинг.
Охладете тортата за няколко часа преди поднасянето.