Захаросани фъстъци

СтоянСтоян
Новак
1
20/10/2012
"Суровите ядки може и да са най-полезни, но захаросаните фъстъци са най-вкусни "
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 232
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • фъстъци - 2 ч.ч. сурови (275 г)
  • захар - 1 ч.ч. (200 г)
  • вода - 1/3 ч.ч. (75 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме всички съставки в тиган и пускаме на умерен огън. След 10-15 мин. (зависи от температурата) водата завира и получаваме гъст сироп. Важно е често да се разбъркват през целия процес.

Когато се изпари напълно, захарта се кристализира и покрива фъстъците. Може да ги оставите за още минута-две за да се карамелизират леко. Тогава трябва да ги свалим от котлона.

По този начин ще се отделят и ще се покрият със захар а няма да се карамелизират и слепнат.

*Ако намалите температурата, докато сместа още ври, или по друга причина захарта остане в тигана, можете да добавите същото количество вода като в началото и да повторите процедурата. Важно е и температурата да не е много висока, тъй като може и да се карамелизират.

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар