Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени чушки с кускус

Постни пълнени чушки с кускус

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Постни пълнени чушки с кускус
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Постните чушки се делят на два основни вида - вкусни и най-мега-яките и неповторимо вкусни постни пълнени чушки с кускус"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. червени пресни (големи)
  • За плънката
  • кускус - 400 г
  • сушени домати - 1/2 малко бурканче
  • маслини - към 30 - 40 Каламата
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - щипка
  • универсална подправка - на вкус
  • сол - щипка
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кускусът се сварява в леко подсолена вода. Не трябва да се преварява! Измива се със студена вода и се отцежда в гевгир.

Чушките се измиват, изтърбушват и леко се посоляват отвътре.

Маслините се обезкостяват и нарязват на малко парченца. Сушените домати се нарязват на тънки ивички. Магданозът се накълцва на ситно.

Свареният кускус се смесва със сушените домати, маслините, магданоза, зехтина, черният пипер и универсалната подправка. Разбъркваме добре. Ако е нужно, доовкусяваме със малко сол.

Чушките се пълнят с плънката и се подреждат в тавичка. Добавяме малко вода и мазнина, завиваме със алуминиево фолио и пече в умерена фурна.

Сервираме топли, гарнирани с клонче магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: