Начин на приготвяне
Кускусът се сварява в леко подсолена вода. Не трябва да се преварява! Измива се със студена вода и се отцежда в гевгир.
Чушките се измиват, изтърбушват и леко се посоляват отвътре.
Маслините се обезкостяват и нарязват на малко парченца. Сушените домати се нарязват на тънки ивички. Магданозът се накълцва на ситно.
Свареният кускус се смесва със сушените домати, маслините, магданоза, зехтина, черният пипер и универсалната подправка. Разбъркваме добре. Ако е нужно, доовкусяваме със малко сол.
Чушките се пълнят с плънката и се подреждат в тавичка. Добавяме малко вода и мазнина, завиваме със алуминиево фолио и пече в умерена фурна.
Сервираме топли, гарнирани с клонче магданоз.