Баница с праз, гъби и сирена

02/01/2018
"На вкусната баница плънката е важна, нали така "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо706
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза, както и гъбите. В тиган ги задушаваме с малко олио.

Подправяме със солта и пипера до готовност. Оставяме самата смес да изстине.

Натрошаваме сиренето и го прибавяме към гъбите и праза.

В тава аз ползвах тавата на печката, като я намазах с масло отдолу и поставих три листа от корите.

Разделяме всяка една кора, като намазваме с масло, слагаме част от плънката и завиваме на руло.

Поставяме в тавата, като почваме от средата и редим към краищата.

В кръгла тава се получава нареждането по-добре.

Разбиваме яйцата със сметаната и с тази смес заливаме корите.

Поставяме във фурната и печем на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар