Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница с праз, гъби и сирена

Баница с праз, гъби и сирена

Баница с праз, гъби и сирена
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"На вкусната баница плънката е важна, нали така"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 бр. /по 400 г/
  • топено масло - 125 г
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 400 - 500 г
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • олио
  • За заливката
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • заквасена сметана - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза, както и гъбите. В тиган ги задушаваме с малко олио.

Подправяме със солта и пипера до готовност. Оставяме самата смес да изстине.

Натрошаваме сиренето и го прибавяме към гъбите и праза.

В тава аз ползвах тавата на печката, като я намазах с масло отдолу и поставих три листа от корите.

Разделяме всяка една кора, като намазваме с масло, слагаме част от плънката и завиваме на руло.

Поставяме в тавата, като почваме от средата и редим към краищата.

В кръгла тава се получава нареждането по-добре.

Разбиваме яйцата със сметаната и с тази смес заливаме корите.

Поставяме витата баничка във фурната и печем на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: