Начин на приготвяне
Плодовете от двата вида сладко се отцеждат от сиропа и се мариноват с рома.
Тестото се разточва на лист с дебелина 5 мм, от който с помощта на шаблон се изрязват 6 кръга с диаметър 20 см.
В средата на 5 от кръговете се изрязват други кръгчета с диаметър 7-8 см, а шестият кръг се оставя цял.
Кръговете се изпичат в силна фурна върху навлажнена ламарина и се оставят да изстинат.
Плътният кръг се слага в трите на чиния и се намазва с мармалад. Отгоре се нареждат 5-те изрязани кръга, като се слепват с мармалад.
Преди поднасянето тортата се напълва със смес от разбитата пудра захар, сметана и отведените мариновани плодове и се нарязва на порционни парчета.
Поднася се с чай, кафе или кафе с мляко.