Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Торта виенски тип

Торта виенски тип

RobertoRoberto
Новак
57
Торта виенски тип1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.

Необходими Продукти

  • многолистни тесто - 500 кг, отлежало 24 часа
  • мармалад от кайсии - 1 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • сладко от ягоди - 3 с.л.
  • сладко от кайсии - 1 с.л. (или череши, вишни)
  • ром - 1 р.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете от двата вида сладко се отцеждат от сиропа и се мариноват с рома.

Тестото се разточва на лист с дебелина 5 мм, от който с помощта на шаблон се изрязват 6 кръга с диаметър 20 см.

В средата на 5 от кръговете се изрязват други кръгчета с диаметър 7-8 см, а шестият кръг се оставя цял.

Кръговете се изпичат в силна фурна върху навлажнена ламарина и се оставят да изстинат.

Плътният кръг се слага в трите на чиния и се намазва с мармалад. Отгоре се нареждат 5-те изрязани кръга, като се слепват с мармалад.

Преди поднасянето тортата се напълва със смес от разбитата пудра захар, сметана и отведените мариновани плодове и се нарязва на порционни парчета.

Поднася се с чай, кафе или кафе с мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: