Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с пармезан

Свински котлети с пармезан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Свински котлети с пармезан5 / 5
06/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Специално за мераклиите - сочни котлети с пармезан и още нещо"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • пармезан - 80 - 90 г
  • халапеньо - 1 - 2 мариновани чушлета
  • бира - 300 мл
  • зехтин - 80 мл
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 2 ч.л.
  • кимион - 2 ч.л. равни, млян
  • сол - 1 ч.л.
  • сол - за поръсване при сервиране (едра и люспеста)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме свински котлети с дебелина 1.5 см. Поставяме ги в купа и натъркваме добре със подправките и солта (1 ч.л., не повече) Ръсваме половината зехтин и половината бира и омесваме добре.

Режем лука на дебели полумесеци и разпределяме между парчетата месо. Той ще ни служи само за да пусне от аромата си и да придаде вкус на пържолките ни. Прибираме в хладилник за 24 часа.

Изваждаме месото с маринатата от хладилника поне 30 минути преди да започнем да го готвим, за да придобие стайна температура.

Подреждаме котлетите в малка тавичка заедно с част от маринатата и ръсваме отгоре останалата бира и зехтин (бирата да не е студена).

Поставяме в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути, а след това увеличаваме до 200 градуса и печем до лек загар, не повече от 10 минути. Това месо лесно може да се пресуши, затова не препоръчвам да препичате.

След като извадите от фурната покрийте тавичката с кърпа или алуминиево фолио и си настържете пармезана, а чушките халапеньос нарежете на кръгчета - те ще придадат перфектен пикантен завършек.

Сервирайте котлетите задължително топли, поръсени с пармезана и гарнирани с кръгчетата халапеньос. Сосчето от печенето също е невероятно вкусно и може да сипнете от него в чинийките.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: