Начин на приготвяне
Белтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг. Маслото се разтопява и се излива при белтъците.
Добавят се орехите, брашното с бакпулвера, а също и лимоновата кора и лимоновият сок. Разбърква се, трябва да се получи тесто, подобно на кексово.
Тава се застила с хартия за печене и се намазва с масло. Тестото се излива в нея и се разстила равномерно.
В загрята на 180 °C фурна се пече докато се зачерви. През това време се разбъркват жълтъците, пудрата захар и есенцията. Получава се глазура.
Блатът за сладкиш Агнеса се изважда от фурната и се залива с глазурата. Пече се отново на 50 градуса, докато не изсъхне глазурата.
Получава се нещо като Целувки.
След като изстине, се изважда с помощта на хартията от тавата и се изрязват Агнесите.
Хапнете класически Агнески и се радвайте на ретро вкуса ;)
Коментари
Глазурата за :10-13 Мин.
Изпече се чудесно.
.