Агнески

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Агнески
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
08/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Агнески - любимият сладкиш на малки и големи, дори на дамите на диета"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 150 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • смлени орехи - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - половин пакетче
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • за глазурата
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонова есенция - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг. Маслото се разтопява и се излива при белтъците.

Добавят се орехите, брашното с бакпулвера, а също и лимоновата кора и лимоновият сок. Разбърква се, трябва да се получи тесто, подобно на кексово.

Тава се застила с хартия за печене и се намазва с масло. Тестото се излива в нея и се разстила равномерно.

В загрята на 180 °C фурна се пече докато се зачерви. През това време се разбъркват жълтъците, пудрата захар и есенцията. Получава се глазура.

Блатът за сладкиш Агнеса се изважда от фурната и се залива с глазурата. Пече се отново на 50 градуса, докато не изсъхне глазурата.

Получава се нещо като Целувки.

След като изстине, се изважда с помощта на хартията от тавата и се изрязват Агнесите.

Хапнете класически Агнески и се радвайте на ретро вкуса ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чети ..1ч ч захар. ....



.
20.06.2023 15:40
Анонимен
Анонимен
Колко захар за блата?
06.04.2023 18:48
1
Покажи всички подкоментари