Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Телешки кебап с доматен сос

Телешки кебап с доматен сос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Телешки кебап с доматен сос
Снимка: Джемиле Чешлиева
4 / 5
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Гледайте на това като на вкусна печена торта от телешко месо, която трябва да се поднесе с хубаво червено вино"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг телешка
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • чушки - 1 бр. голяма зелена ( 1/2 ще се слага вътре в каймата, а 1/2 върху нея)
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • масло - 4 с.л.
  • домати - 1/2 бр.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • доматен сок - 100 мл
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в подходяща тава. Отгоре се слага настърган лук, ситно накълцан магданоз и ситно нарязана 1/2 зелена чушка, а чесънът се пресова. Овкусява се със сол, кимион, черен и червен пипер.

Всичкото това се омесва хубаво. После каймата се разстила добре по цялото дъно на тавата като леко се притиска. Нарязва се на триъгълници като пица.

Маслото се разстопява, оставя се да се поохлади малко и се залива каймата. С помощта на четка се разнася навсякъде отгоре.

Отделно в купа се смесват доматеното пюре, доматеният сок и водата. С тази смес отново се залива каймата и се разнася навсякъде.

Отгоре по средата се нареждат във вид на цвете нарязаната на ленти 1/2 чушка и 1/2 домат. Посоляват се по желание.

Кебапът се пече в загрята фурна на 190 градуса.

Телешкият кебап с доматен сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: