Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Торта с парено тесто и вкусен крем

Торта с парено тесто и вкусен крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Торта с парено тесто и вкусен крем
Снимка: Мария Симова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Джакпот - приготвя се по-лесно, отколкото изглежда и е безумно вкусна"

Необходими Продукти

  • за пареното тесто
  • вода - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 6 бр.
  • ванилия - 2 бр. на прах
  • сметанов крем
  • прясно мляко - 600 мл
  • нишесте - 60 г
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 бр. ампула
  • масло - 50 г
  • течна сметана - 250 мл
  • глазура
  • шоколад - 100 г
  • масло - 30 г
  • течна сметана - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте отмереното количество вода в тенджера и я поставете на котлона да заври. Добавете захарта, солта и олиото. След като отново заври сипете брашното наведнъж във врящата смес, бъркайте енергично докато получите топка тесто, отделящо се от стените на тенджерата.

Отстранете тенджерата от котлона и прехвърлете тестото в купа, след като се поохлади добавете яйцата едно по едно, при непрекъснато бъркане, докато получите еднородно тесто.

Разделете тестото на три части, всяка част разстилате в тавичка застлана с хартия за печене, и печете една по една корите в предварително нагрята на 200 градуса фурна до златисто-кафяв цвят, оставете ги да се охладят.

За крема в метален съд смесете студеното мляко, нишестето, захарта и разбъркайте докато се разтвори нишестето. Поставете на слаб огън и варите до сгъстяване на крема. Добавете маслото, нарязано на кубчета и ванилията, разбъркайте до усвояване на маслото от крема.

Покрийте крема със стреч фолио и оставете така да се охлади напълно. Отделно разбийте сметаната на пухкав крем и добавяйте към нея от крема на етапи до край, получавате много вкусен млечно-сметанов крем.

Започнете да сглобявате тортата, поставете в подходяща чиния една от корите и притеснете да стане равна (при печенето се подува и става куха, като еклер), намажете с част от крема. Така процедирате с всичките 3 броя кори, като завършвате с крем.

Декорирайте тортата с приготвената и охладена глазура, като предварително сте разтопили начупения шоколад в маслото и сметаната. Страхотна торта, от еклерови блатове и чуден млечно-сметанов крем, гарнирана с шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: