Начин на приготвяне
Налейте отмереното количество вода в тенджера и я поставете на котлона да заври. Добавете захарта, солта и олиото. След като отново заври сипете брашното наведнъж във врящата смес, бъркайте енергично докато получите топка тесто, отделящо се от стените на тенджерата.
Отстранете тенджерата от котлона и прехвърлете тестото в купа, след като се поохлади добавете яйцата едно по едно, при непрекъснато бъркане, докато получите еднородно тесто.
Разделете тестото на три части, всяка част разстилате в тавичка застлана с хартия за печене, и печете една по една корите в предварително нагрята на 200 градуса фурна до златисто-кафяв цвят, оставете ги да се охладят.
За крема в метален съд смесете студеното мляко, нишестето, захарта и разбъркайте докато се разтвори нишестето. Поставете на слаб огън и варите до сгъстяване на крема. Добавете маслото, нарязано на кубчета и ванилията, разбъркайте до усвояване на маслото от крема.
Покрийте крема със стреч фолио и оставете така да се охлади напълно. Отделно разбийте сметаната на пухкав крем и добавяйте към нея от крема на етапи до край, получавате много вкусен млечно-сметанов крем.
Започнете да сглобявате тортата, поставете в подходяща чиния една от корите и притеснете да стане равна (при печенето се подува и става куха, като еклер), намажете с част от крема. Така процедирате с всичките 3 броя кори, като завършвате с крем.
Декорирайте тортата с приготвената и охладена глазура, като предварително сте разтопили начупения шоколад в маслото и сметаната. Страхотна торта, от еклерови блатове и чуден млечно-сметанов крем, гарнирана с шоколад.