Картофи със свинско месо и гъбен сос

09/01/2018
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Не сме специалисти по разделно хранене, но най-добре ще е месцето, гартофите и гъбения сос винаги да се сервират заедно, нали?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 827
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се нарязват. След това се слагат с малко олио и вода да се задушат. Разбъркват се от време на време, докато се изпари водата и гъбите са напълно готови.

През това време се обелват картофите и се нарязват. Слагат се в тава.
Месото също се нарязва и се прибавя към картофите.

След като гъбите са готови, се свалят от котлона и се пасират. Към тях се прибавя топеното сирене и сметаната. Разбърква се хубаво.

Към получената смес се прибавят и сол, черен пипер, босилек и сминдух. Разбърква се.

С тази смес се заливат картофите и месото.

Пече се в фурна на 200 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар