Начин на приготвяне
В предварително намазнена тавичка нареждам два пласта кори, един пласт наронено сирене и наръсвам малко с шарената сол и редя така, докато свършат корите.
След това нарязвам баницата на парчета. Ако са по-малки парчетата, мисля, че е по-добре.
Разбивам яйцата и майонезата и след това добавям газираната вода. С това заливам баницата, като с вилица разпределям тази смес, така че да навлезе навсякъде, т.е. да се намокрят всички кори навсякъде.
Дори може да се остави за 2-3 минути да попие, преди да се сложи да се пече, за да се поеме течността.
Пека на 200 градуса в предварително загрята фурна.
След като се изпече, изключвам фурната и оставям баницата вътре, докато фурната поизстине (ако се извади и се напръска с вода и се завие, става като недопечена).
Мазнина не се добавя.
Баницата с шарена сол и майонеза е готова.