Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с шарена сол и майонеза

Баница с шарена сол и майонеза

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Баница с шарена сол и майонеза
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Любим вкус, познат аромат - няма как да им устоите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет Бела
  • майонеза - 200 г Краси
  • краве сирене - 700 г
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • газирана вода - 2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В предварително намазнена тавичка нареждам два пласта кори, един пласт наронено сирене и наръсвам малко с шарената сол и редя така, докато свършат корите.

След това нарязвам баницата на парчета. Ако са по-малки парчетата, мисля, че е по-добре.

Разбивам яйцата и майонезата и след това добавям газираната вода. С това заливам баницата, като с вилица разпределям тази смес, така че да навлезе навсякъде, т.е. да се намокрят всички кори навсякъде.

Дори може да се остави за 2-3 минути да попие, преди да се сложи да се пече, за да се поеме течността.

Пека на 200 градуса в предварително загрята фурна.

След като се изпече, изключвам фурната и оставям баницата вътре, докато фурната поизстине (ако се извади и се напръска с вода и се завие, става като недопечена).

Мазнина не се добавя.

Баницата с шарена сол и майонеза е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: