Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки бутчета с ориз, праз и сини сливи

Пилешки бутчета с ориз, праз и сини сливи

Пилешки бутчета с ориз, праз и сини сливи
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Мислиш, че нищо не може да те изненада приятно и тогава опитваш Пилешки бутчета с ориз, праз и сини сливи и разбираш, че животът е ...вкусен"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • сини сливи - 10 бр.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата, поръсете със сол и зеленчукова подправка, сложете да се запържват в тиган под капак. Може да сипете малко вода, обръщайте от двете страни да се запържат.

Измийте ориза и отстранете костилките от сините сливи, като първо ги накиснете във гореща вода.

Нарежете праза на ситно и го сложете в тава с олио, пъхнете във фурната, след като леко се зачерви празът, сипете и ориза - заедно трябва да се запържат до прозрачност на ориза.

Добавете водата - 4 ч.ч., подправките, сливите и бутчетата.

Печете във фурната до извиране на водата и запичане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: