Начин на приготвяне
Разточете тестото на кора със средна дебелина.
Поставете разточеното тесто в подходяща тава за печене, дъното на която е застлано с домакинска хартия.
Напръскайте със зехтин и намажете от край до край с доматеното пюре.
Нарежете доматите на тънки колелца и ги наредете едно до друго върху тестото. Поръсете със ситно нарязани парченца чушка.
Нарежете моцарелата на колелца и я подредете върху доматите. Поръсете с настъргано сирене и натрошено синьо сирене. Отгоре намажете с Песто Дженовезе. Добавете парченца черни маслини.
Сложете пицата в загрята фурна на 180-200 градуса и я запечете.
Малко преди готовност, поръсете с настъргана Гауда и настърган Пармезан.
Допечете до готовност.
Изключително ароматна и лека пица!
Пицата Пет сирена и дженовезе песто е готова.