Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пухкави и вкусни хлебчета с пармезан

Пухкави и вкусни хлебчета с пармезан

Ива ПетковаИва Петкова
Новак
5299
Пухкави и вкусни хлебчета с пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Е, баба може да не правила хлебчета с пармезан, но вие задължително трябва да ги опитате"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 100 мл
  • пармезан - 100 г настърган
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете яйцата, прясното млякото и олиото в миксера, докато се получи хомогенна смес. След това добавете солта и малко по малко брашното и настъргания пармезан.

В предварително загрята фурна на 180 градуса сложете малки тавички (от типа за къпкейк, мъфини или нещо подобно), намазани с олио, и пълним със сместа само до половината (надуват се и стават доста по-големи, когато се пекат).

Печете ги за около 30-35 минути или до златисто.

Можете да поръсите с малко пармезан отгоре по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: