Куркудена или клин чорба

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
445
3k
723
2k
2
14/01/2018
"Както и да я наречете, все ще я изядете, защото е много вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 505
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 г
  • праз лук - 1 стрък
  • кисела зелка - 1 малка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • зелев сок - 500 мл
  • Застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества
Свинска Супа

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.

След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и кимионът.

Сипва се малко вода, да покрие всичко, и се задушава за 10 минути.

Сипва се зелевият сок и се долива вода. Оставя се да ври на тих огън до готовност.

Когато зелето се е сготвило, се добавя оризът, слага се сол на вкус и чорбата се вари до готовност на ориза.

Готовата чорба се застройва с разбит жълтък и 3 с.л. кисело мляко.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар