Стар фасул със свински кокали

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
14/01/2018
"От баба знаем, че най-ароматната подправка за стар фасул са именно свинските кокали, проверете, ако не вярвате "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 574
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете фасула за 3 часа в студена вода. Изплакнете и налейте втора вода и поставете на огъня да поври за около 10 минути, прецедете и измийте под течаща вода.

Поставете го на дъното на тенджера под налягане. Отделно налейте в тенджера вода и поставете на огъня да заври. Прибавете предварително измитите и прецедени кокали и варите около 5 минути, след което прецедете и измийте под течаща вода.

Поставете в тенджерата при фасула, добавете предварително нарязаните лук, моркови, шушулките сминдух и почистените цели скилидки чесън. Налейте студена вода в тенджерата два пръста над продуктите, затворете капака и поставете тенджерата на умерен огън и варите за 1 час - не повече.

В тиган налейте олиото и го нагрейте, добавете брашното и запържете до лека промяна на цвета. Прибавете доматеното пюре, разбъркайте за кратко и премахнете от котлона, веднага прибавете червения пипер и разбъркайте.

Сипете запръжката към ястието, посолете на вкус и разбъркайте, след като заври, отстранете от котлона.

При сервиране поръсете с листенца нарязан джоджен.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар