Пълнени свински уши

17/01/2018
"Мъжете нямат нужда от ухажване, а от пълнени свински уши "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 267
  • Преглеждания за месеца589
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера поставяме свинските уши и пълним вода, докато се закрият. Поставяме на котлона да заврат, като ги припенваме от време на време.

Като минат 5-10 минути, поставяме подправките и оставяме да се сварят до готовност.

През това време си приготвяме каймата. В купа я поставяме и към нея добавяме солта и черния пипер. Всичко това размесваме добре, като покриваме със стреч и оставяме на страна.

Нарязваме си краставичките на колелца, а кашкавала - на тънки лентички.

След като са сварени ушите, вадим едното и върху него нареждаме краставичките. Върху тях кашкавала и най-отгоре разпределяме каймата.

Този процес се повтаря още веднаж. Най-отгоре поставяме и второто свинско сварено ухо.

Постиламе фолио на плота и поставяме пълнените свински уши.

Първо прегъваме от двете страни и след това навиваме стегнато.

След като сме обвили с фолиото, стягаме отново със стреча няколко пъти.

Слагаме го в плик с цип за варене и поставяме в тенджера с вода.

Отгоре върху плика притискаме зимното мезе с чиния.

Варим така за около 40-50 минути.

Вадим, притискаме с тежък предмет и оставяме така в хладилника за едно денонощие.

Премахваме торбичката, стреча и фолиото и нарязваме на филийки пълнените свински уши.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар