Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с печурки и песто

Печено пиле с печурки и песто

Печено пиле с печурки и песто
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Този вълшебен аромат, който се носи из кухнята, е като царска покана за обяд"

Необходими Продукти

  • пиле - 1500 г
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • песто дженовезе - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • печурки - 300 г гъби
  • соев сос - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го сложете в подходяща тава за печене. Овкусете го със сол.

Разбъркайте пестото със зехтина, соевия сос и червения пипер. Намажете пилето с маринатата и го оставете за около 30 минути, за да си поеме от подправките. Налейте 1/2 ч.ч. вода в тавата.

Сложете пилето в загрята фурна на около 180-200 градуса.

Печете на бавен огън. След като пилето получи кафеникаво-златист загар на повърхността, го обърнете.

Наредете гъбите от двете страни на пилето и продължете печенето на пилето до пълна готовност.

Поднесете с подходяща салата или гарнитура.

Печеното пиле с печурки и песто е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: