Печени пълнени патладжани

Печени пълнени патладжани

RaleighRaleigh
Новак
7
44
18
18
19/01/2018
"Нищо не бива да застава между един лакомник и любимите му печени пълнени патладжани"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 486
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на плънката. В сгорещено олио добавете каймата и я позапържете. След няколко минути добавете лука и чесъна и разбъркайте, докато каймата промени червения си цвят.

Добавете домата и подправките и разбъркайте. Каймата трябва да е полуготова.

След това подгответе патладжаните. Ако са много дълги ги разделете на половина и ги издълбайте, като им оставите дъно. Напълнете ги с плънката и ги подредете в предварително намазнена тава.

Следва направата на заливката. В по-дълбок тиган сложете маслото да се стопи и към него добавете брашното. Разбърквайте сместа постоянно, за да не се образуват бучки и да не изгори на дъното.

След като сместа стане хомогенна добавете прясното мляко. Разбъркайте добре и добавете кашкавала. След като кашкавалът се стопи добавете и яйцето.

Залейте пълнените патладжани със сместа и ги сложете в предварително загрята фурна да се пекат. Нужни са поне 45 минути, за да се изпекат патладжаните. Консумирайте с удоволствие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар