Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сочен шоколадов кекс

Сочен шоколадов кекс

MilenaaMilenaa
Новак
312
Сочен шоколадов кекс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 в.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • маргарин - 1/2 ч.ч.
  • шоколад - 1 пак.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта, прясното мляко, маргаринът, шоколадът (които предварително сме стопили на водна баня) се разбиват в дълбока и добре подсушена купа с миксера.

Отделя се 1 ч.ч. от сместа, а в останалата смес в купата се добавят брашното и бакпулверът и се разбиват до сгъстяване на сместа.

Намазваме формата за кекса с олио и малко брашно, за да не ни залепне сместа, и изсипваме готовата смес в кексовата форма. Печем на 170 градуса.

За да проверим готовността на кекса, използваме клечка за зъби, ако по клечката има все още следи от суровата смес, печем до пълната готовност.

След като е готов кексът, го оставяме да изстине и внимателно го изкарваме от тавата, след което го заливаме с отделената смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: