Чорбаджийска пърженица

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
20/01/2018
"Друго си е да си чорбаджия - най-вкусното ядене ти приготвят "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 784
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се слага в дълбок тиган със загрято олио да се запържи.

Към него се прибавя почистеният и нарязан на полумесеци лук и зелената чушка на кръгчета. Готви се така 5 минути и се прибавят нарязаните на филийки печурки.

Разбърква се и се добавят нарязаните краставички, консервираните домати и нарязаните на едро пукани чорбаджийски чушки.

Ястието се овкусява се със сол и чубрица. Готви се така около 5 минути, след което се налива виното.

Оставя се течността да се изпари и отгоре върху продуктите се натрошава сирене. Разбърква се добре.

В пърженицата с лъжица се правят гнезда и в тях се чукват яйцата. След като се забулят яйцата, ястието се поръсва с червен пипер и ситно нарязан магданоз.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нина Иванова
Нина Иванова
25.01.2018 12:54
Невероятна вкуснотийка :)
0
0