Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета в гювече

Пилешки дробчета в гювече

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Пилешки дробчета в гювече2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешкитe дробчета в гювече са страхотно мезенце"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • масло - 1/2 пакетче
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват добре. За 2-3 минути се поставят в вряща вода - да се махне кръвта.

Маслото се разтопява и се сипва на дъното на гювечетата - по 2-3 лъжици.

Лукът се нарязва на ситно и той се разпределя в гювечетата.

Прибавят се и дробчетата, солта, червеният и черният пипер, чубрицата и всичко се разбърква добре.

Пекат се под капак за около 25-30 минути.

Малко преди да са готови се поръсват с настърган кашкавал и се допичат, да се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Добавих 200 мл бяло вино...Сготвих всичко в глинен гювеч за 1 час на 200 градуса...
24.02.2022 20:08
Зори
Зори
Рецептата ми допада, поради леснотата на изпълнението. Може би само бих добавила в гювечетата и нарязани мариновани печурки, защото се получава страхотна комбинация с кашкавала и дробчетата. Но това вече е въпрос на личен вкус.
Поздрави :)
25.01.2018 12:04