Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки дроб с грах в доматен сос

Телешки дроб с грах в доматен сос

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Телешки дроб с грах в доматен сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Запомнете - грехота е да поднесете тази вкусотия без хубаво червено вино"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 1 кг
  • грах - 1 буркан (600г)
  • домати - 1 кг
  • червено вино - 200 мл
  • червен лук - 2 глави
  • сол
  • зехтин
  • индийско орехче
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се нарязва и оставя във вода с малко сода бикарбонат за около 5-10 минути, за да си пусне кръвта. Измива се.

Лукът се реже на филийки. Задушаваме в зехтин или кокосова мазнина. Като леко поомекне добавяме и дроба. От малко теленце е много крехък. Поръсваме с подправките, за да поеме хубаво дробчето. Изчакваме докато си смени цвета и добавяме настърганите домати.

Намаляваме котлона и похлупваме с капак, за да задушим. Долива се виното и грахът. Ако не използвате от консерва- сварете предварително. Оставете ястието да къкри.

Готово е за сервиране, след като дробчето е сменило цвета си и отвътре, а доматите са полуизврели. В последните 5 минути се добавя и зехтин на око.

Сервираме отново с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: