Начин на приготвяне
Киселото зеле и лукът се нарязват на ситно, наденичките на парченца от 3-4 см. Загрява се олио в тенджерка, запържва се лукът, като омекне се добавя зелето да се запържи и то, после прибавяме ориза и се разбърква да добие стъклен вид.
Поръсваме с черен и червен пипер, добавя се дафинов лист, разбърква се и наливаме вода около 4 ч.ч.
Оставяме да се готви на умерен котлон за 20 минути колкото да набъбне оризът и прехвърляме в тава.
Отгоре разпределяме парченца наденичка и мятаме във фурната. Печем на 190-200 градуса около 35-40 минути до готовност на зелето и ориза.
Сервираме с щипка прясно смян черен пипер. Вкусна зимна гозба.