Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле с наденички на фурна

Кисело зеле с наденички на фурна

Кисело зеле с наденички на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ароматът който се носи от кухнята, когато готвите кисело зеле с наденички, гарантирано ще ви доведе неочаквани гости"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 600 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • наденички - 5 бр. тънки пресни
  • лук - 1 глава
  • олио - 5 с.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к. л.
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле и лукът се нарязват на ситно, наденичките на парченца от 3-4 см. Загрява се олио в тенджерка, запържва се лукът, като омекне се добавя зелето да се запържи и то, после прибавяме ориза и се разбърква да добие стъклен вид.

Поръсваме с черен и червен пипер, добавя се дафинов лист, разбърква се и наливаме вода около 4 ч.ч.

Оставяме да се готви на умерен котлон за 20 минути колкото да набъбне оризът и прехвърляме в тава.

Отгоре разпределяме парченца наденичка и мятаме във фурната. Печем на 190-200 градуса около 35-40 минути до готовност на зелето и ориза.

Сервираме с щипка прясно смян черен пипер. Вкусна зимна гозба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: