Начин на приготвяне
За рецептата ще са ви необходими също така и дълбока купа и стъклен буркан. Измиваме добре маслините на течаща вода и отстраняваме от тях всички нечистотии, дръжки и листа.
Изсипваме ги в подходящ дълбок съд (тенджера, кофичка и т.н.) и ги заливаме с първата част от маринатата.
Притискаме съда с малка чиния/капак, за да се уверим, че всички маслини са накиснати. Оставяме така накиснатите маслини за едно денонощие, като през това време сменяме саламурата 2-3 пъти.
В края на изкисването измиваме добре маслините на течаща вода. Надупчваме ги с вилица, за да се овкусят по-добре, и по-бързо и ги изсипваме в стъклен буркан.
В дълбока купа смесваме всички съставки от втората марината и добавяме към тях маслините.
Разбъркайте добре за няколко минути, след което изсипете маслините в подходящ за съхранение съд - аз ползвам стъклени буркани.
Ще се наложи да потърпите още 20 дена или до пълното изчезване на горчивината на маринованите маслини.
Домашните мариновани маслини са готови.