Сиропирани топки с грис

22/01/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф881498218
"Един ден сигурно ще минем на диета, но не и днес, защото днес има неустоими сиропирани топки с грис "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 817
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лимон - 1/2 бр. настъргана кората
  • ванилова захар - 1 бр.
  • грис - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 бр.
  • за овалване
  • грис - 1 ч.ч.
  • сироп
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • лимон - 0.5 бр. нарязан
  • ванилова захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с вилица, добавете ваниловата захар, настърганата на ситно ренде лимонова кора, киселото мляко и олиото, разбъркайте до еднородна смес.

В друга купа смесете сухите съставки брашно, грис и бакпулверите. Сипете яйчната смес към сухите съставки и разбъркайте добре с шпатула. Оставете сместа за 30 минути да се сгъсти добре.

От полученото тесто оформете топчета, колкото голям орех, оваляйте ги в грис и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете за около 20 минути до бледорозов загар.

Докато се пекaт, сверете сиропа, като смесите всички съставки и варите до разтопяване на захарта.

Подредете горещите топки в тава и ги полейте със сиропа равномерно с голяма лъжица.

След като се охладят и поемат всичкия сироп, сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар