Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата с вилица, добавете ваниловата захар, настърганата на ситно ренде лимонова кора, киселото мляко и олиото, разбъркайте до еднородна смес.
В друга купа смесете сухите съставки брашно, грис и бакпулверите. Сипете яйчната смес към сухите съставки и разбъркайте добре с шпатула. Оставете сместа за 30 минути да се сгъсти добре.
От полученото тесто оформете топчета, колкото голям орех, оваляйте ги в грис и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете за около 20 минути до бледорозов загар.
Докато се пекат, сварете сиропа, като смесите всички съставки и варите до разтопяване на захарта.
Подредете горещите топки в тава и ги полейте със сиропа равномерно с голяма лъжица.
След като се охладят и поемат всичкия сироп, сервирайте вкусните сиропирани сладки.
Сиропираните топки с грис са готови.