Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Кюстендилски милинки

Кюстендилски милинки

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Кюстендилски милинки
Снимка: Таня Левенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Отдалеч донесохме милинките, а още са съвсем топли - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • мая - 15 г свежа
  • за заливка
  • масло - 20 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме средно меко тесто с продуктите, като маята се активира със захарта и 2-3 с.л. брашно. Оставяме тестото да почива 30 мин.

След това от него късаме топчета - колкото по-голям орех.

Редим по края на тавата, като от време навреме намасляваме в олио ръцете.

Между топчетата ръсим сирене на вкус.

Покриваме тавата с найлон и я поставяме на топло във фурната включена на 20 градуса.

През това време правим заливката - маслото стопяваме в тиганче, добавяме

брашното, леко запържваме и махаме от котлона.

Слагаме киселото мляко и яйцето.

Когато са втасали милинките, ги намазваме с получената паста.

Печем в студена фурна, която включваме на 180 градуса за около 35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: