Руло Стефани с моцарела и млечен сос

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
436
1k
801
790
1
22/01/2018
"Сочно и ароматни - Руло Стефани, чийто вкус дълго време ще ви навява приятни спомени "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 844
  • Преглеждания за месеца340
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме яйцата, сваряваме и моркова в малко вода, като предварително трябва да е разрязан на четири лентички - по дължина.

Овкусяваме каймата със всички подправки, размесваме хубаво с ръце и добавяме моцарелата, като направо намачкваме и нея с ръце и след това я размесваме заедно с каймата. Добавяме и яйцето и отново хубаво размесваме, за да се хомогенизира.

Върху плота разстиламе дълго парче алуминиево фолио и го намазваме с олио. Върху него разпределяме каймата във форма на правоъгълник.

В единия край на каймата по дължина подреждаме яйцата в редица, а около тях от едната страна подреждаме лентички кисели краставички, а от другата - лентички морков.

Внимателно навиваме на руло, като подхващаме директно алуминиевото фолио, но фолиото не трябва да се навива с рулото, а трябва да се издърпа и да остане отгоре, като с него увиваме рулото и го поставяме в тавичка.

Пречем на 180 градуса около 40 минути, като е добре да проверяваме от време на време, за да не се препече и да стане сухо. Накрая на печенето развиваме горната част на фолиото, за да се зачерви рулото.

Приготвяме соса, като загряваме олиото в тефлонов тиган и към него с непрекъснато разбъркване сипваме брашното. След около 1 минута наливаме и млякото и бъркаме до хомогенизиране.

Добавяме солта, черния пипер и топеното сирене, бъркаме отново до хомогенизиране и отместваме от котлона.

Сервираме парчета от рулото, поляти със сос и с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар