Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Пикантна агнешка шкембе чорба

Пикантна агнешка шкембе чорба

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пикантна агнешка шкембе чорба4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Ох, че вкусно. Искате ли да ви сипем допълнително"

Необходими Продукти

  • агнешко шкембе - 700 г почистено
  • кромид лук - 1 бр. голяма глава
  • морков - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • черен пипер - 10 зърна
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • люто чили - 1 с.л. на люспи
  • сол
  • чесън - 1 глава
  • винен оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме шкембето в дълбока тенджера и го заливаме със студена вода. Варим на слаб огън около 40 минути.

Обелваме и нарязваме на едро моркова и лука. Прибавяме ги към шкебмето и варим още 30 минути.

Овкусяваме със сол, две цели скилидки чесън и зърна черен пипер.

Добре свареното шкембе изваждаме от съда и поставяме в чиния, за да се охлади. Нарязваме го на парченца.

Бульона прецеждаме през цедка, като запазваме 250 мл от него.

В тиган загряваме растителната мазнина и маслото. Запържваме в тях червения пипер и 1 ч.л. от лютия пипер.

В касерола размиваме нишестето с прясното мляко и разбитите жълтъци. Разреждаме при непрекъснато бъркане с отделения бульон.

Поставяме съда на котлона и разбъркваме непрекъснато. Темперираме сместа с отделеният бульон. Прибавяме я към шкебмето.

Поднасяме шкембе чорбата топла, поръсена с лют пипер. Гарнираме с пресован чесън, залят с оцет.

Съвет: Ако шкембето ви е прясно и необработено, го попарете с вряща вода за 20 минути.

Почистете го от външната страна, а вътрешната остържете с нож, премахвайки ципата му. Измийте го много добре. Залива се със студена вода.

Солта се прибавя, след като шкембето се е сварило!

Пикантната агнешка шкембе чорба е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: