Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Здравословна шоко торта с малини

Здравословна шоко торта с малини

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Здравословна шоко торта с малини
Снимка: Потребител#184319
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10 парчета
"Знаете какво казват за здравословните торти - трябва да се консумират редовно и поне по две парчета"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • банани - 3 бр.
  • киноа - 100 г
  • фурми - 10 бр.
  • малини - 100 г
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • тахан - 200 г
  • кокосово масло - за подмазване на формата
  • за крема
  • мляко - 1 л
  • брашно от тапиока - 50 г (2 с.л.)
  • яйца - 2 бр.
  • банан - 1 бр.
  • малини - 100 г
  • какао - 1 с.л.
  • захар от фурми - 1 ч.ч.
  • черен шоколад - 50 г
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се накисва от вечерта 1:1 във вода.

На следващият ден всички съставки за блата се блендират. Помазваме форма 24 см с кокосово масло и печем на долен реотан до суха клечка. Изваждаме от фурната и след като изстине, разрязваме блата на две напречно.

Кремът се приготвя много лесно: загряваме млякото, а през това време блендираме всички останали съставки. На бавна струя сипваме млякото към тях.

Много е важно яйцата да са хубаво разбити. Връщаме на котлона и бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти като пудинг.

Заливаме първият блат с крема и наръсваме с орехи. Поставяме втория и повтаряме. Подравняваме крема добре и прибираме тортата в хладилник.

След няколко часа настъргваме шоколада върху нея.

Аз я украсих със смокини и малини, и кокосови стърготини.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: