Балеринки с рикота

26/01/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620875
"А как ни се иска да можехме да ометем цялата чиния балеринки с рикота без да надебелеем "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 055
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се смесват пресятото брашно с бакпулвера, рикотата, ванилията и размекнатото краве масло.

Замесва се меко и леко лепнещо тесто, увива се в свежо фолио и се поставя в хладилника за около един час.

След това тестото се разточва на кора, от която с помощта на чаша се изрязват кръгове.

Всяко кръгче се овалва в кристална захар и се прегъва на две по средата, а след това се прегъва още веднъж.

Сладките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2018/01/ballerina-cookies.htmlподобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар